Poslovni pokloni

Poslovni pokloni su zasebna kategorija . Kada darujemo poslovnim partnerima moramo držati na umu sljedeće .

Svrha poslovnih poklona je ojačati postojeće odnose i napraviti plodno tlo za one buduće. Vaš poklon ne smije biti lakosmislen. U ovom se slučaju radi više o investiciji nego poklonu. Lakosmislenost ne prolazi.
Gdje početi ? Isto kao i darovi za diplomu , neki predmeti koje ćemo navesti se obično ponavljaju više puta,pa ih zato treba izbjegavati .

Penkale, rokovnici , kalendari i stolni satovi su ideje sa bradom . Za njih nitko neće ostati uskraćen . Mi bismo se odlučili za fine odabire vina ili pjenušaca.
Izbor je svake godine sve veći…

Hrvatski izbor se povećava iz godine u godine i to je ono na čemu biste trebali inzistirati , posebno ako darujemo poslovne partnere iz drugih zemalja.

Olovke i rokovnici još uvijek imaju svoje mjesto u darovnom katalogu ,no ne treba ih davati na veliko. Jedna otmjena penkala govori više od stotine niskokvalitetnih .
Ako poznajete vaše partnere jako dobro i znate da im manjka neka elektronska napravica poput Bluberrya ili PDA (dlanovnik) , preporučamo da to poklonite.

Ne treba zaboraviti enogastronomske košare. One su uvijek popularne zato što imaju šarolik sadržaj , svatko u njima pronalazi nešto čemu će se veseliti.

Putovanja, karte za koncerete ili pretplate za kazališnu sezonu isto tako ne treba izostaviti . No njih, možete darovati samo ako dobro poznajete daroprimca. U suprotnom , riskirate previše.