Fotografiranje kao poklon

Današnji internet prostor je preplavljen fotografijama. Od Facebook-a do Picasse, svatko je fotograf ili barem misli da to može postati. Po dolasku sa odmora, ponekad smo primoreni sjediti i pregledavati desetine, ako ne i stotine fotografija čiju emotivnu vrijednosti prepoznaju samo njihovi autori. Drugim riječima, njihova kvaliteta je upitna i na jedvite jade ćete se sjećati bilo koje od njih sve do idućeg putovanja kada će biti pometene kao mrvice sa stola od strane jata novih fotografija sa vjerovatno nekog last minute aranžma za Tunis. To dovodi do banaliziranja profesije.

Fotografi ipak provode značajan dio svog vremena iza aparata i ispred ekrana na obradi. Da, današnja fotografija iziskuje obradu u Photoshopu upravo zato što su mogućnosti koje uvodi tehnologija mnogobrojne i teško možemo držati računa o svim odstupanjima koja će nastupiti kad zamislimo fotografiju koju želimo dobiti i kada pogledamo to što nam pokazuje ekrančić na aparatu.
Zašto ne pokloniti fotografiranje ?

Naravno da svi ljubitelji fotografije nisu vični obradama na računalu, no to i nije problem kada se fotografijom bavimo iz hobija, u slobodno vrijeme i kada ne želimo dobiti neki zamišljeni efekt već se prepuštamo da nas svaka fotografija nanovo iznenadi. To je osoba koja je trenirana da zabilježi detalje koji promiću oku, a čine razliku. Odabir fotografa danas više i nije nepristupačna pogodnost rezervirana samo za one dubokog džepa. Sve važnije prigode bi trebale biti popraćene kvalitetnim fotografijama.

Zašto ne pokloniti fotografiranje ? Prilika ima na pretek, no sada ćemo se zadržati na onim bliskim srcu. Svi znamo za fotografiranje vjenčanja, ali treba li taj događaj biti vezan samo za obred vjenčanja ? Možda upravo vaša djevojka želi imati svoj vlastiti book, možda je kao djevojčica željela biti manekenka. Stoga će sigurno uživati u celbrity photoshootingu. Fotografiranje može biti nešto kao izlet u prošlost. Jedinstveno iskustvo u svakom slučaju.

Recimo, poznajete neki par koji se tek uselio u novi stan. Objekt nije ni namješten, a treba promijeniti boju zidova. Kao poklon za useljenje možete unajmiti fotografa na jedno poslijepodne da ih fotografira dok liče zidove. Nama to izgleda kao romantičan trenutak, poklonite im usput i par bijelih tregerica…. Poznajete nekog ljubitelja pasa ? Fotograf se nameće kao osoba koja će vješto ovjekovječiti njihovu ljubav prema mezimcu. Poklonite mu photoshooting njegovog najboljeg prijatelja.

Mladi parovi će isto tako znati cijeniti vrijeme provedeno sa fotografom ukoliko se odlučite na takav poklon. Da se vratimo na početak, svo to izobilje fotografije umanjuje važnost onih rijetkih visoko kvalitetnih fotka koje predstavljaju važne trenutke u nečijem životu.

Svaka trudnica želi ovjekovječiti to prekrasno razdoblje svog života stoga je photoshooting trudnice poklon na kojem će vam sigurno biti jako zahvalna. A kad se beba rodi obiteljski photoshooting ili photooshooting bebe sigurno će biti najoriginalniji poklon za rođenje ili krštenje.