kada darovati

Kada darovati ?

Najizglednije vrijeme za darivanje su blagdani i praznici ili, još bolje, ako se sjećate datuma kada ste sklopili prvi posao s partnerom.

Važno je voditi evidenciju obujma poslovanja s vašim suradnicima kako biste darom mogli obilježiti značajne datume, kao na primjer stotu kupovinu. Gurmanske košare vjerojatno su najpopularniji darovni predmeti u vrijeme blagdana.

Ljudi ih obično šalju s porukom koja sadrži dobre želje i bez logotipa. Vinske i voćne košare također ulaze u ovu kategoriju. Nije preporučeno darovati s izraženom religioznom notom. Time biste narušili vlastitu nepristranost te možda povrijedili nečija vjerska uvjerenja. Poruke s iskrenim željama i posvetama bit će sasvim dostatne. Vrijeme dostave također je važna stavka.

Odabir načina i vremena dostave neka vam budu prioritet. Većina firmi koje se bave tom uslugom vjerojatno očekuju od vas da im ukažete vrijeme dostave. Ukoliko želite imati vlastiti logotip na darovanim predmetima, imajte na umu da za to treba više vremena (sedam do četrnaest dana). Kao i u mnogim pogledima poslovanja, planiranje je od velike važnosti. Nema ništa neugodnije od važnog poklona dostavljenog prekasno s vidljivom cijenom ili, još gore, poklona koji uopće nije napustio skladište.
Darovi za šefove

Preporuka broj jedan ovdje glasi: ne činite to sami! Dar je najbolje kupiti zajedno s vašim suradnicima. Poklon od strane jednog zaposlenika daje dojam potkupljivanja i nepotrebno vas stavlja u centar pažnje u očima suradnika i poslodavca koja nije zdrava za radno okruženje u kojem provodite mnogo vremena.

Možete imati najbolje namjere, ali svejedno morate dobro utvrditi prirodu vašeg odnosa sa poslodavcem ukoliko namjeravate darivati bez vaših kolega s posla.
Darovi za zaposlenike

Kada je riječ o zaposlenicima, izbor je zaista širok. Oni variraju od stolnih predmeta za zaposlenike u administraciji do kožnih navlakaa putovnice, kada je riječ o zaposlenicima koji često putuju.

Možete razmotriti i malo zabavnije alternative poput gastronomskih košara koje su kao stvorene za izlete u prirodi ili se pak odlučiti za organizaciju sportsko-društvenih aktivnosti poput team buildinga.
Darovi za članove upravnih odbora, gostujuće delegacije

Tradicionalniji pokloni su prikladniji za ovu priliku. U tu kategoriju obično ulaze „direktorski pokloni“. Kožni rokovnici, kožni držači za elektroničke naprave, stolni satovi i pribor za pića/vina.

Kada darovi nadilaze nacionalne okvire, poklonite nešto što odražava podrijetlo poklona tipično za to podneblje.

 

Similar Posts