torte za vjenčanja

Torte za vjenčanja

Ukoliko ste nedavno počastili neko vjenčanje svojom prisutnošću vjerovatno ste neushićeno kušali tortu. Kako to znamo ? Iz razloga što se vjenčane torte nisu pokazale kao plodno tlo za slastičarske inovacije. Naglasak je bio je dimenzimaja i na tradicionalnim oblicima. Vjerovatno zato što su naša vjenčanja tradicionalna, malo toga se promijenilo. Tradicija je poput nekog utabanog šumskog puta kojim godinama prolaze putnici kako bi došli na neko odredište.

Taj zamišljeni put vjerovatno nije nakraći, a ni najsigurniji, no ljudi ipak njime kroče samo zato što je jedna osoba prvi puta na njega zakoračila i ostali su slijepo slijedili. To ukratko objašnjava kako nastaju tradicije, tradicije izrade slastica, narodnih običaja i tako dalje. Ovdje smo da vam ukažemo na zanimljive poklon ideje, pa eto, ako priuštite mladencima odabir torte, mislimo da ćete odraditi dobar posao.
Kušanje torte će se prepričavati

Organizacija vjenčanja je krajnja kušnja nečijeg strpljenja stoga pokažiti volju da uskočite i pomognete u odabiru slastičara. Govoreći o tortama, postoje mali majstori slastica koji idu u drugom smjeru, koji su pronašli sigurniji i kraći put do zadovoljstva za stolom.

Bilo je samo pitanje vremena kada ćemo se ogriješiti na svadbenim tortama. Morati ćete nam vjerovati na riječ, neće ni biti važno što ne plešete ili što zapravo ne poznajete nikoga na piru, kušanje torte biti će događaj koje ćete kasnije prepričavati.
Isključivo po željama mladenaca

Proces izrade torte kreće naravno od mladenaca. Slastičarna je otvorena za sve sugestije i njihovo okretno osoblje će se potruditi da to izgleda baš kako ste vi to zamislili. Nije rijetko da rade i po slikama iz časopisa. Čitava paleta okusa vam je na raspolaganju i pod njihovim stručnim vodstvom, rezultat je uvijek lako ostvarljiv.

Similar Posts